Meubels

Uniek in Nederland

Onze meubels met betrekking tot eetkamerstoelen, fauteuil en banken zijn afkomstig uit Roemenië. Roemenië is het land met de betere timmerlieden die erg goed zijn in het vervaardigen van de houten rompen die zijn bestemd voor de fauteuil en bankstellen. Een Italiaanse partner levert het buffel leer. Deze combinatie maakt dat wij als woonwinkel in Nederland een uniek product kunnen aanbieden met veel mogelijkheden:

  • 13 verschillende kleuren zijn beschikbaar voor alle houten stoelpoten.
  • 6 verschillende kleuren zijn beschikbaar voor alle metalen onderstellen en poten.
  • 7 geselecteerde rijke, luxe en glamour Velvet stoffen die geselecteerd zijn voor alle gestoffeerde meubelen. Onze genuanceerde Velvet kleuren met een eigen karakter, diep geaccentueerde neutrale schaduwen, worden gemaakt door een meester in weeftechnieken uit België.
  • 21 kleuren buffel leer, met de hand gekleurd geselecteerd voor alle leder meubelen. Uniek handgekleurd buffel leer, vervaardigd bij verschillende technieken zoals schuren, hand gepolijst en gewaxt zoals dat vroeger door ambachtslieden werd gedaan. Ons buffel leer is daardoor kenmerkend en uniek in zijn soort, door zijn authentiek uiterlijk en reuk.
  • 10 verschillende soorten stiksel patronen beschikbaar voor de zitting voor de volgende stoelen: Anthony, Carl, Franco, James, Jenson, Sabina, Sean en Tim.

Een gedeelte van onze eet- salon- en sidetables zijn afkomstig uit Indonesië. Deze meubels worden vervaardigd van oude houten schippersboten. Langs de kust van Indonesië liggen oude vissersboten op het strand, die momenteel worden opgeruimd. Deze boten worden uit elkaar gehaald en van het oude hout worden weer ´nieuwe´ meubels gemaakt. Het mooie van deze producten is dat geen enkel stuk hetzelfde is. Ook vindt je op sommige stukken nog teksten terug die op de boten waren geschreven even als het ijzerwerk waarmee de boten bij elkaar werden gehouden. Zo is iedere tafel uniek in zijn soort.